HomeBlog
Wijzigingen Multi-Factor Authenticatie (MFA)
Blog
Wijzigingen Multi-Factor Authenticatie (MFA)
Share this...

Ben je een Microsoft 365 cloudgebruiker en heb je gekozen voor Multi-Factor Authenticatie (MFA) om toegang te krijgen tot je bedrijfsgegevens? Extra beveiliging met meervoudige verificatie is een slimme keuze.

Er komen wat wijzigingen aan op het gebied van MFA waar je rekening mee moet houden. Om MFA-fatigue oftwel MFA-spamming (je klikt zonder na te denken op akkoord bij een melding) tegen te gaan, activeert Microsoft op 27 februari 2023 nummercontrole voor iedere Microsoft 365 gebruiker. Dit betekent dat je bij het benaderen van je bedrijfsgegevens via de Microsoft Authenticator-app voortaan ook een code moet invoeren. Dit geldt alleen voor cloud-apps en niet op lokale werkplekken. Verder zie je ook op welke app je probeert in te loggen en vanaf welke locatie.

De nummercontrole kan worden gedeactiveerd, maar bij NDI kiezen wij er bewust voor om dat niet te doen. Het stimuleren van bewustwording bij gebruikers vinden wij, net als Microsoft, zeer belangrijk. Het doel is medewerkersbewustzijn te vergroten om alleen MFA-aanvragen te accepteren die ook daadwerkelijk door henzelf zijn geïnitieerd.

Waarschuwing voor Apple Watch gebruikers: vanaf januari ondersteunt Microsoft de Authenticator-applicatie voor Apple Watch niet meer. De reden hiervoor is dat bepaalde beveiligingsaspecten niet goed werken in combinatie met Apple watchOS. De mogelijkheid om MFA-aanvragen te accepteren op Apple Watch vervalt dus. Na 27 februari kun je alleen nog pushberichten gebruiken in combinatie met nummercontrole op smartphones.

Gebruik je nog geen Multi-Factor Authenticatie (MFA)? Extra beveiliging van je bedrijfsgegevens is wel heel belangrijk. We helpen je graag met de implementatie.

Mocht je na het lezen van dit bericht nog vragen hebben, neem dan contact op met Nick Reijmers van NDI via 088 – 088 4321 of nreijmers@ndi.nl.