NDI banner
NDI levert ICT-diensten vanuit vier vestigingen aan 800 zakelijke klanten in de Randstad. We nemen de ICT geheel of gedeeltelijk uit handen, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op wat er voor hen echt toe doet.
Oplossingen met persoonlijke aandacht
01 nov 2017Thuiskopieheffing vanaf 2018 ook op usb-sticks en wearables
De nieuwe tarieven voor thuiskopieheffing zijn vastgesteld voor de periode 2018 tot en met 2020. Daaraan zijn wearables en usb-sticks toegevoegd.   Dat heeft de overheid eerder deze week bekendgemaakt. De tarieven zijn bepaald door de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT). De heffing is een compensatie voor het maken van een kopie van een film of album voor priv├ęgebruik.   Aan de lijst van apparaten waarover thuiskopieheffing wordt gerekend, zijn usb-sticks en wearables met opslagmogelijkheid toegevoegd.
18 okt 2017Beveiligingslek in veelgebruikte wifi-beveiliging gevonden
Zoals je waarschijnlijk al via de media hebt meegekregen is er een lek in de wifi beveiliging ontdekt (de zgn. KRACK attacks) waardoor al het onversleutelde netwerkverkeer via wifi onderschept kan worden.   Als je een wifi verbinding gebruikt dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze versleuteld en beveiligd is om te voorkomen dat er misbruik gemaakt word.   Het goede nieuws is, dat het probleem ook op te lossen is. Inmiddels werken veel fabrikanten dan ook aan updates waarmee de aanval kan worden afgeslagen. Zo is er al een update voor Windows 10 beschikbaar.
12 okt 2017Nederlanders verbruikten in 2016 relatief weinig mobiele data
Nederlandse smartphonebezitters verbruikten in 2016 minder data dan in andere landen het geval is.   Dat concluderen onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Gemiddeld verstookten Nederlanders iedere maand 1,02GB, blijkt uit de cijfers (pdf). Daarmee staat Nederland in de top zes landen met het minste verbruik binnen de gepeilde landen.   Nederlanders verbruikten iets meer data dan Belgen, waar het gemiddelde op 860MB per maand stond.
03 okt 2017Nederlanders maken zich op werk minder zorgen over digitale veiligheid
Drie kwart van de werkende Nederlanders maakt zich op het werk weinig of zeer weinig zorgen over digitale veiligheid. Ze zijn wel bezorgd over online veiligheid thuis.   Dat blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2017 van Alert Online, dat maandag gepubliceerd is.   De helft van alle werkenden zegt geen informatie te hebben gekregen van de werkgever over veilig online werken. Zo weten veel medewerkers niet wat de veiligheidsprocedures zijn binnen het bedrijf.