NDI banner
NDI levert ICT-diensten vanuit vier vestigingen aan 800 zakelijke klanten in de Randstad. We nemen de ICT geheel of gedeeltelijk uit handen, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op wat er voor hen echt toe doet.
Oplossingen met persoonlijke aandacht
18 okt 2017Beveiligingslek in veelgebruikte wifi-beveiliging gevonden
Zoals je waarschijnlijk al via de media hebt meegekregen is er een lek in de wifi beveiliging ontdekt (de zgn. KRACK attacks) waardoor al het onversleutelde netwerkverkeer via wifi onderschept kan worden.   Als je een wifi verbinding gebruikt dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze versleuteld en beveiligd is om te voorkomen dat er misbruik gemaakt word.   Het goede nieuws is, dat het probleem ook op te lossen is. Inmiddels werken veel fabrikanten dan ook aan updates waarmee de aanval kan worden afgeslagen. Zo is er al een update voor Windows 10 beschikbaar.
12 okt 2017Nederlanders verbruikten in 2016 relatief weinig mobiele data
Nederlandse smartphonebezitters verbruikten in 2016 minder data dan in andere landen het geval is.   Dat concluderen onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Gemiddeld verstookten Nederlanders iedere maand 1,02GB, blijkt uit de cijfers (pdf). Daarmee staat Nederland in de top zes landen met het minste verbruik binnen de gepeilde landen.   Nederlanders verbruikten iets meer data dan Belgen, waar het gemiddelde op 860MB per maand stond.
03 okt 2017Nederlanders maken zich op werk minder zorgen over digitale veiligheid
Drie kwart van de werkende Nederlanders maakt zich op het werk weinig of zeer weinig zorgen over digitale veiligheid. Ze zijn wel bezorgd over online veiligheid thuis.   Dat blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2017 van Alert Online, dat maandag gepubliceerd is.   De helft van alle werkenden zegt geen informatie te hebben gekregen van de werkgever over veilig online werken. Zo weten veel medewerkers niet wat de veiligheidsprocedures zijn binnen het bedrijf.
27 sept 2017Microsoft-topman Nadella: nog drie doorbraken nodig voor kwantumcomputer
Volgens Microsoft-topman Saty Nadella komt de kwantumcomputer snel dichterbij. Er zijn nog wel drie doorbraken nodig voor de supercomputer gemaakt kan worden, zei Nadella maandag bij de aftrap van het Ignite-congres van zijn bedrijf in Orlando, Florida.   Wiskundigen werken aan een zogeheten ‘topologische qubit’, dat is voor een gewone computer een ‘bit’ is.Vervolgens moet de supergeleidersindustrie reeksen van betrouwbare en stabiele qubits kunnen maken.