NDI banner
NDI levert ICT-diensten vanuit vier vestigingen aan 800 zakelijke klanten in de Randstad. We nemen de ICT geheel of gedeeltelijk uit handen, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op wat er voor hen echt toe doet.
Oplossingen met persoonlijke aandacht
06 dec 2017CEO-fraudeurs slaan toe
Een onbekend aantal Nederlandse bedrijven is deze week benaderd door oplichters die zich via e-mail voordoen als de CEO van het bedrijf, schrijft RTL Z. Medewerkers worden bij deze vorm van e-mailspoofing (CEO-fraude) door hun 'baas' benaderd met de vraag of zij een overboeking kunnen doen. Om de dubieuze afzender te verhullen worden e-mails namens een echt adres verstuurd, maar na een reply laat het antwoordadres zien dat er iets niet in de haak is.Fraudehelpdesk meldde eerder dit jaar al dat CEO-fraudeurs zich steeds vaker op kleinere bedrijven richten.
20 nov 2017Compliance? Meer dan alleen ICT natuurlijk, maar laat ICT niet het sluitstuk zijn!
De afgelopen jaren zijn een aantal regels in Nederland en de EU steeds meer aangescherpt. Privacywetgeving geldt voor iedereen maar binnen sommige specifieke branches gelden specifieke regels. Voor bedrijven die gerelateerd zijn aan financiële dienstverlening geldt per 3 januari 2018 de MiFID II richtlijn. Deze richtlijn schrijft voor dat elektronische communicatie die betrekking heeft op het tot stand komen van transacties en diensten minimaal vijf jaar moet worden bewaard.
01 nov 2017Thuiskopieheffing vanaf 2018 ook op usb-sticks en wearables
De nieuwe tarieven voor thuiskopieheffing zijn vastgesteld voor de periode 2018 tot en met 2020. Daaraan zijn wearables en usb-sticks toegevoegd.   Dat heeft de overheid eerder deze week bekendgemaakt. De tarieven zijn bepaald door de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT). De heffing is een compensatie voor het maken van een kopie van een film of album voor privégebruik.   Aan de lijst van apparaten waarover thuiskopieheffing wordt gerekend, zijn usb-sticks en wearables met opslagmogelijkheid toegevoegd.
18 okt 2017Beveiligingslek in veelgebruikte wifi-beveiliging gevonden
Zoals je waarschijnlijk al via de media hebt meegekregen is er een lek in de wifi beveiliging ontdekt (de zgn. KRACK attacks) waardoor al het onversleutelde netwerkverkeer via wifi onderschept kan worden.   Als je een wifi verbinding gebruikt dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze versleuteld en beveiligd is om te voorkomen dat er misbruik gemaakt word.   Het goede nieuws is, dat het probleem ook op te lossen is. Inmiddels werken veel fabrikanten dan ook aan updates waarmee de aanval kan worden afgeslagen. Zo is er al een update voor Windows 10 beschikbaar.