HomeBlog
Copilot: De nieuwe werkrevolutie in Microsoft 365 voor MKB-bedrijven
Blog
Copilot: De nieuwe werkrevolutie in Microsoft 365 voor MKB-bedrijven
Share this...

Groot nieuws voor Microsoft 365 Business Premium en Business Standard gebruikers binnen het MKB: vanaf vrijdag is Copilot beschikbaar! Deze innovatieve toevoeging aan Microsoft 365 kan de manier waarop MKB bedrijven werken compleet veranderen. Copilot is een AI-assistent van Microsoft die werkprocessen optimaliseert, efficiëntie verbetert en de productiviteit in digitale omgevingen verhoogt.

Copilot brengt ons in een andere fase van werken en efficiëntie, waarbij we taken op een compleet nieuwe manier aanpakken. Het maakt werk niet alleen makkelijker, maar ook een stuk creatiever. Het stelt gebruikers in staat sneller en efficiënter te werken, van het opstellen van documenten tot het analyseren van gegevens. Maar innovatie brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het is ontzettend belangrijk dat bedrijven rekening houden met het risico op het gebied van privacy en beveiliging dat gebruik van Copilot met zich meebrengt. Voordat je medewerkers gebruik laat maken van copilot is het van belang om alles goed op te orde hebben. Als de classificatie van documenten niet op orde is, zou het kunnen dat medewerkers toegang hebben tot de salarisadministratie of dergelijke.

We adviseren MKB’s om Copilot eerst in een kleine pilotgroep op te zetten en te testen. Daardoor heb je de mogelijkheid om de tool in een gecontroleerde omgeving te evalueren en er zeker van te zijn dat het aansluit bij je bedrijfscultuur en -normen. Het is belangrijk te onthouden dat, hoewel Copilot een efficiënte assistent is, het menselijk oordeel en expertise niet kan vervangen.

Copilot opent deuren naar verbeterde productiviteit en toegang tot data, maar het vraagt ook om bewust gebruik. Het is belangrijk dat data binnen organisaties verstandig beheerd wordt, aangezien Copilot toegang heeft tot alle beschikbare informatie. Dit betekent dat medewerkers, soms onbewust, toegang kunnen krijgen tot data waar ze normaal niet naar zouden zoeken. Een bewuste strategie in data-toegankelijkheid en -beveiliging (Data Governance) is daarom essentieel bij het implementeren van Copilot. Deze benadering verzekert dat AI-technologie op een veilige en effectieve manier wordt ingezet.

Geïnteresseerd in hoe Microsoft Copilot je bedrijf kan versterken? Lees de uitgebreide blogpost van Microsoft. Voor persoonlijk advies over de implementatie en impact van Copilot, neem gerust contact met ons op.