HomeBlog
Van stagiair tot Privacy Officer: Tim vertelt
Blog
Van stagiair tot Privacy Officer: Tim vertelt
Share this...

Mijn naam is Tim Norbart. Ik ben bijna 10 jaar geleden, vanuit mijn ICT-opleiding, als stagiair bij NDI terechtgekomen en blijven hangen. Dus onderdeel van het meubilair 🙂 Omdat ik in januari ben gestart als Privacy Officer, vertel ik hier iets meer over mezelf.

Van servicedesk naar teamleider
Ik ben ooit als elektricien begonnen met werken, maar dat zag ik mezelf niet voor de rest van mijn leven doen. Na mijn ICT-opleiding heb ik eerst als engineer bij NDI gewerkt, gevolgd door 8 à 9 jaar op de servicedesk. Daar heb ik van alles gedaan, zoals eerstelijns support, meer de planningskant, dingen regelen of fouten rechttrekken en grote storingen oppakken. Ik was steeds meer bezig met de organisatie, de proceskant en structurele verbeteringen. Na het vertrek van teamleider Matthias hebben Jasper en ik samen een tijdje de servicedesk en SDE (servicedesk engineers) gerund. In 2021 ben ik gestart als teamleider Change Management, wat ik nog steeds met veel plezier doe.

Cookies uitklikken
Van 2017 tot halverwege 2022 heb ik – naast het werk – een hbo-opleiding gedaan: Business IT and Management. Het onderwerp Privacy was daar onderdeel van. Toen ik de vacature voor Privacy Officer zag, dacht ik ‘Dat is wel een leuke en uitdagende functie waarin ik veel kan leren’. Een vrij zelfstandige job, waar ik zelf invulling aan kan geven. Met veel uitzoekwerk: hoe zit het en hoe zou het moeten zitten? Hoe doen we het en hoe kunnen we het eventueel beter doen? Privacy vind ik een interessant en belangrijk onderwerp; ik zit zelf altijd heel eigenwijs alle cookies op websites uit te klikken. Omdat ik vind dat ze dat allemaal niet van mij hoeven te weten. Wij hebben als organisatie de verantwoordelijkheid naar mensen van wie we de gegevens verwerken. Er kan een hoop misgaan als gegevens op de verkeerde plek terechtkomen.

Iedereen mag er zijn
Wat ik belangrijk vind bij NDI is de sfeer. Hoe mensen hier met elkaar omgaan. Manuel riep tijdens de kerstborrel dat hij heel blij is dat iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen mag er zijn. Zelfs onze stagiair schreef in zijn reflectie dat we er bij NDI voor elkaar zijn als dat nodig is. Dat vind ik mooi. En het bedrijf is altijd in ontwikkeling: zowel de organisatie als de mensen. Verder krijg je veel ruimte en vrijheid en we hebben gezellige borrels. Dat maakt het ook leuk.