HomeBlog
Stap voor stap naar betere online veiligheid voor jouw bedrijf
Blog
Stap voor stap naar betere online veiligheid voor jouw bedrijf
Share this...

In een wereld waarin digitale dreigingen voortdurend veranderen, is de bescherming van jouw bedrijf tegen cyberaanvallen van groot belang. Er is nu tijdelijke ondersteuning beschikbaar om jouw cyberweerbaarheid te versterken: Mijn Cyberweerbare Zaak. Deze subsidie is speciaal ontworpen voor midden- en kleinbedrijven die hun cyberweerbaarheid willen verbeteren.

Stap 1: CyberVeilig Check
De eerste stap op weg naar een veiliger bedrijf is de CyberVeilig Check, beschikbaar op digitaltrustcenter.nl. Deze check geeft je een duidelijk beeld van de huidige stand van jouw online beveiliging en leidt tot een lijst met aanbevolen stappen om te nemen. Je krijgt duidelijke instructies over wat je moet doen, hoe je het moet doen en waarom deze maatregelen cruciaal zijn voor de veiligheid van jouw bedrijf.

Stap 2: Subsidie
Voor de openstaande actiepunten uit de CyberVeilig Check kun je tijdelijk een subsidie aanvragen die 50% van de aanschaf- en implementatiekosten dekt. De subsidie is per aanvragende onderneming gemaximeerd op € 1.250, met de kanttekening ‘zolang de voorraad strekt’.

Deze financiële ondersteuning is beschikbaar voor bedrijven met maximaal 50 werknemers en een jaaromzet tot € 10 miljoen. De aanvraagperiode loopt tot en met 1 november 2023 (17.00 uur). Complete aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, totdat het totale budget op is. Het is dus verstandig om jouw aanvraag tijdig en volledig in te dienen.

Stap 3: Meerwaarde NDI
Hoewel sommige maatregelen nog niet als essentieel worden beschouwd door de overheid, zoals Multi-Factor Authenticatie (MFA) op externe sites of regelmatige phishing tests, kunnen deze aanvullende beveiligingslagen wel van waarde zijn voor jouw bedrijf. Hier kan NDI van dienst zijn. Wij bieden expertise en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw organisatie optimaal beschermd is tegen voortdurend veranderende digitale dreigingen. Zie bijvoorbeeld https://ndi.nl/nl/potentieel-risico-microsoft-teams-chats-externe-gebruikers/.

Interesse in het (verder) versterken van jouw cyberbeveiliging? Neem vandaag nog contact op met Nick Reijmers (088 088 4310 of nreijmers@ndi.nl) voor meer informatie en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.