HomeBlog
Op deze manier verbetert Wifi as a Service jouw dienstverlening
Blog
Op deze manier verbetert Wifi as a Service jouw dienstverlening
Share this...

Op kantoor wil je snel en veilig van je laptop en smartphone gebruik kunnen maken, toch? Daarom wil je gewoon zeker weten dat je wifi-netwerk altijd up-to-date is, zonder gedoe. Moeilijk? Niet met Wifi-as-a-Service. Hiermee wordt je hele wifi-netwerk op en top voor je beheerd, zodat je alles uit je draadloze verbindingen haalt. We vertellen je graag wat je kan en mag verwachten. 

Wifi-as-a-Service – wat is dat precies?

De meeste bedrijven werken al lang niet meer met vaste internetkabels op kantoor. Werkplekken bestaan immers steeds vaker uit laptops en smartphones en dan is een wifi-netwerk wel zo fijn. Die moet niet alleen snel, volledig dekkend en veilig, maar bij groei ook eenvoudig schaalbaar zijn. Al die zaken zelf beheren kan aardig wat tijd kosten, vandaar dat er vaker gekozen wordt voor het uitbesteden ervan; Wifi-as-a-service. En dat biedt nogal wat voordelen: 

 • Wifi waarop je kan bouwen

  Wellicht heb je weleens gemerkt dat de wifi-dekking in delen van je kantoor niet optimaal is. Dat kan met allerlei zaken te maken hebben, van een zwakke signaalsterkte tot isolatie in het pand. Helaas heb je weinig tijd om dat zelf uit te zoeken en op te lossen. Met Wifi-as-as-Service hoeft dat niet. Hierbij doen we metingen, waarna we weten hoe we de dekking in jouw kantoor kunnen optimaliseren. Zo lossen we dat supersnel voor je op, en ben je echt overal productief en bereikbaar. 

 • Veilig werken met de laatste updates

  Wist je dat het belangrijk is om je wifi-netwerk regelmatig te updaten? Updates dichten kwetsbaarheden in de software van de router en houdt zo pottenkijkers buiten de deur. Toch worden deze updates wel eens over hoofd gezien worden. Met Wifi-as-a-Service hoef je je daar zelf niet meer mee bezig te houden. Op afstand wordt je netwerk continu voorzien van de laatste updates. Zo voorkom je ellende als ransomware en hacks, en blijft jouw data én die van de klant hartstikke goed beveiligd.  Lees hier meer over security: Security! Saai of sexy? 

 • Supereenvoudig opschalen 

  Heb je onlangs het aantal werkplekken veranderd, of ben je voornemens dat te gaan doen? Dan is het belangrijk dat je wifi aansluit bij de nieuwe situatie. Zo voorkom je dat je straks te weinig bandbreedte hebt om iedereen lekker door te laten werken. Maar hoe moet dat eigenlijk en waar moet je zoal op letten? Je raadt het al; ook dit lost Wifi-as-a-Service voor je op. Zo maak je altijd de beste keuze en blijven jij en jouw collega’s lekker doorwerken. Was alles maar zo makkelijk! 

 • Monitoring van je netwerk

  Wifi-netwerken helpen je niet alleen bij je productiviteit; je kunt ze ook gebruiken om het verkeer en het gebruik op je netwerk inzichtelijk te maken. Met Wifi-as-a-Service wordt dat nog eenvoudiger. Via een overzichtelijk dashboard zie je hoeveel gebruikers je netwerk heeft, hoelang zij van je netwerk gebruikmaken, met welke apparaten zij verbonden zijn en nog veel meer. Deze inzichten helpen je wifi-netwerk nog efficiënter in te richten, zodat je nog meer uit je draadloze netwerk haalt.  

Waarom kies je voor Wifi-as-a-Service van NDI?

 • Bespaar tijd en moeite door beheer van advies tot support 
 • Altijd online dankzij een snel en stabiel netwerk 
 • Altijd veilig werken met de laatste securityupdates 
 • Start er een nieuwe club medewerkers? Je kunt opschalen in een handomdraai 
 • Optimaal inzicht in je netwerkstatus via een dashboard  

Meer weten? 

Wil jij ook een altijd up-to-date wifi-netwerk, maar dan zonder gedoe? Wij regelen het voor je. Neem dan even contact met ons opBel ons voor een afspraak op 088-088 43 00 of mail ons op interesse@ndi.nl.