HomeBlog
Nog meer privacy dankzij wijziging Microsoft
Blog
Nog meer privacy dankzij wijziging Microsoft
Share this...

Voor het gebruik van e-mail, SharePoint en een Teams-omgeving heb je bepaalde licenties nodig.  NDI koopt net als vele andere ICT-dienstverleners de Microsoft Cloud licenties in via een distributeur. Voor de aanschaf van deze licenties is het nodig dat er een technische koppeling bestaat tussen de distributeur en de eindklant. Door deze koppeling was het voorheen mogelijk dat de distributeur beperkt inzicht had in bepaalde data. Microsoft heeft aangekondigd dat zij het inzicht op directe klantdata nog meer willen beperken voor deze distributeurs dan eerder het geval was. Dit wordt aangeduid als Granular Delegated Access Permissions, ofwel GDAP. 

Wat is de meerwaarde voor jou? 

Om voor een nog veiligere keten te zorgen hebben wij het initiatief genomen om de wijzigingen op deze koppeling direct voor al onze klanten door te voeren. De implementatie is eind mei afgerond. Eindklanten hebben hier niets van gemerkt én we brengen hier ook geen kosten voor in rekening. 

Ook NDI-medewerkers hebben specifieke en beperkte toegang tot klantdata. Door gebruik te maken van een bepaald model is er minimale toegang nodig en is er maar een beperkt aantal medewerkers dat toegang tot deze data heeft. Deze minimale toegang blijft nodig om de hoogste service richting onze klanten te garanderen. 

Mochten je vragen hebben omtrent dit bericht, dan kan je altijd contact opnemen met onze cloud- en securityconsultant Nick Reijmers op nreijmers@ndi.nl