HomeBlog
Help, ik mis mijn collega!
Blog
Help, ik mis mijn collega!
Share this...

Je hebt natuurlijk veel contact met jouw directe collega’s maar hoe lang heb je die collega van marketing al niet gesproken? Of wanneer had je voor het laatst contact met Simone van de administratie? Nou, wij hebben er bij NDI ook mee zitten stoeien om goed in contact te blijven met elkaar. In het begin liep iedereen nog wel warm voor een online pubquiz of een online kookworkshop, zelfs de online whiskeyproeverij was een groot succes. Maar toch, echte interactie met de voor jou wat onbekendere collega was er niet en al helemaal niet met die nieuwe collega van projecten.

We zijn opzoek gegaan naar een manier om met behulp van Microsoft Teams hier een oplossing in te vinden en gelukkig hebben we die gevonden. Een nieuwe, efficiënte manier ter vervanging van de toevallige ontmoeting. We maken gebruik van ICEBREAKER. Dit is een tool (ook wel een bot genoemd) in Microsoft Teams die collega’s aan elkaar koppelt.


Het werkt als volgt, een medewerker meldt zich aan (binnen Teams) voor ICEBREAKER . Die medewerker komt dan in een poule met collega’s, en de tool/bot maakt elke week een willekeurige match met een collega die zich ook heeft aangemeld. Als vervolgactie geeft de tool jou meteen de mogelijkheid een moment in te plannen om even een half uurtje koffie te drinken. Online of offline, dat kan de medewerker natuurlijk helemaal zelf bepalen. De kans is dus best groot dat, als je dit wekelijks doet, je ook wel eens gekoppeld gaat worden aan iemand die je zelden spreekt. De tool is natuurlijk helemaal ideaal voor nieuwe medewerkers om hun nieuwe organisatie te leren kennen en als de borrels weer kunnen ook wat makkelijker te mengen.

Wil jij ICEBREAKER ook voor jouw organisatie aanzetten. Neem contact met ons op en we helpen je met de stappen die hiervoor nodig zijn.