HomeBlog
Hercertificering NDI is feit!
Blog
Hercertificering NDI is feit!
Share this...

Security is belangrijk, wij roepen het, elke andere IT-partij roept het. Sinds 2017 is NDI ISO 27001 gecertificeerd en continu bezig met verbeteren. Elk jaar worden wij opnieuw getest door een externe auditor en vooralsnog slaagden wij elk jaar met vlag en wimpel. Dit jaar was het tijd voor een hercertificering, mogen we het certificaat behouden tot mei 2023?

Voorafgaand aan de externe audit is er ook een interne audit uitgevoerd. De punten die hieruit zijn gekomen zijn direct opgepakt door de betreffende afdelingen en mede dankzij deze goede voorbereidingen gingen wij vol vertrouwen de externe audit tegemoet. Door de omstandigheden werd het een andere audit dan wij gewend waren. Via Microsoft Teams werden er zestien interviews afgenomen, met elke afdeling van NDI één. In deze interviews werd dieper ingegaan op ISO 27001 en de processen die relevant zijn binnen de context van die afdeling. Ook werden er vragen gesteld over AVG en het verwerken van persoonsgegevens, in relatie tot ISO 27001.

Het waren twee intensieve dagen, maar wel met een goede afloop. We zijn geslaagd! Er waren een aantal verbeterpunten, inmiddels is er een plan van aanpak en natuurlijk gaan we hier de aankomende periode hard aan werken. Maar met trots kunnen wij zeggen: Jouw informatie is veilig bij NDI!