HomeBlog
Eenvoudig online reserveren van kantoorwerkplekken met GoBright
Blog
Eenvoudig online reserveren van kantoorwerkplekken met GoBright
Share this...

Voor onze productiviteit zijn we niet langer volledig afhankelijk van de kantooromgeving. Toch kan het soms prettig zijn om – eventueel in teamverband – op kantoor samen te werken. Het is dan fijn als je vooraf de juiste werk- of vergaderruimte kunt boeken. Met GoBright zie je welke werkruimte op kantoor beschikbaar is en reserveer je deze meteen. We vertellen je meer over deze handige tool.

Regulering van kantoorbezoeken
Door de coronacrisis is volledig op kantoor werken allang geen vanzelfsprekendheid meer. Mede uit gezondheidsoverwegingen is een volledige kantoorbezetting vaak niet gewenst. Het is dan prettig als je het aantal bezoekers en beschikbare werkplekken op afstand kunt reguleren. Denk aan het terugbrengen van het aantal werkplekken of het maximaal aantal bezoekers naar vijftig procent. Zo kun je kantoorbezoeken op een verantwoorde manier inrichten.

Soms werk je nét even lekkerder op kantoor
Eerlijk is eerlijk: sommige zaken regel je net even wat lekkerder op kantoor; denk aan vergaderingen met klanten en internationale online meetings. Dat vraagt om werkplekken met de juiste randapparatuur, zoals externe monitoren of digitale whiteboards. Natuurlijk geldt dit ook voor individuele werkplekken; te lang alleen thuiswerken kan funest zijn voor het welzijn van collega’s, waardoor kantoorbezoeken af en toe wel prettig zijn. Maar hoe weet je of die werkplekken en apparatuur beschikbaar zijn als je thuis werkt?

Snel zien welke werkruimten beschikbaar zijn
Zou het niet handig zijn als je vanuit huis zicht hebt op de bezetting op kantoor? En dat je binnen enkele kliks de vergaderruimte of werkplek kunt boeken én direct collega’s kunt uitnodigen? GoBright biedt dat gemak. Even inloggen op de app of website en je ziet direct op de digitale plattegrond welke ruimtes beschikbaar zijn. Je kunt de werkplek meteen reserveren voor een specifieke tijdsperiode. Dat scheelt veel zoekwerk op kantoor, waardoor je tijd en stress bespaart.

Handige integratie met je Office 365-apps
De GoBright-app kan eenvoudig worden gekoppeld aan andere apps die je gebruikt, zoals Office 365 en Outlook. Boek je een ruimte, dan zie je de reservering terug in je Outlook-agenda en nodig je eenvoudig anderen uit. Met hetzelfde gemak boek je zo een ruimte na een online Teams-meeting. Handig, want zo werk je vanuit één omgeving en behoud je het overzicht.

Kansen voor verantwoorde kantoorbezetting
GoBright heeft een handige rapportagefunctie. Deze toont onder andere de gemiddelde bezettingsgraad, welke werkplekken worden gebruikt, het aantal bezoekers over een bepaalde periode en no-shows. Dat inzicht helpt je om een verantwoorde spreiding van het aantal beschikbaar gemaakte werkplekken aan te houden. De informatie helpt je ook werkplekken nog efficiënter in te richten, waardoor je kunt besparen op je operationele kosten.

Ook slimmer aan het werk?

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker rondom samenwerkingen met collega’s. GoBright maakt dat makkelijker, waardoor je kantoorbezoeken meteen goed geregeld zijn. Wil jij je organisatie en collega’s ook van dat gemak voorzien? Neem dan contact met ons op via 088-088 43 00 of mail ons op interesse@ndi.nl.