HomeBlog
Vijf redenen om over te stappen naar de cloud werkplek
Blog
Vijf redenen om over te stappen naar de cloud werkplek
Share this...

Als je overal kunt werken verbeter je je productiviteit en je bereikbaarheid. De cloud werkplek maakt dit mogelijk. Via je online werkomgeving beschik je over de juiste tools om altijd en overal bereikbaar te zijn voor klanten en collega’s. Hoe dat precies werkt? Dat lichten we graag toe aan de hand van vijf voordelen om vandaag nog over te stappen naar de cloud werkplek of bekijk onze gratis whitepaper en wordt vandaag nog overtuigd!

  1. Werken waar jij dat wilt

   Van 9 tot 5 werken op een vaste kantoorplek is niet meer van deze tijd. Steeds meer organisaties omarmen de positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van medewerkers.En door simpelweg in te loggen op je online werkplek, bijvoorbeeld met Microsoft 365, kun je direct aan de slag. Zo heb je vanuit huis of bij de klant op locatie toegang tot dezelfde programma’s en documenten als op kantoor.

  2. Verbeterde bereikbaarheid en klanttevredenheid

   Met de cloud werkplek heb je altijd je complete werkomgeving bij de hand. Een goed uitgeruste werkplek biedt meer dan alleen toegang tot het bedrijfsnetwerk. Met cloudtelefonie, videocalls of chat kun je verzoeken van je klant of collega veel sneller oppakken. Dat leidt tot kortere lijnen en een stuk meer efficiëntie. En dat is mooi, want zo versterk je eenvoudig je dienstverlening en klanttevredenheid.

  3. Makkelijker samenwerken op afstand

   Werken in de cloud betekent samen met je collega’s werken met dezelfde programma’s en documenten. Een mooi voorbeeld daarvan is Teams, dat onderdeel is van Microsoft 365. Hiermee bewerk en deel je dezelfde bestanden; zo maak je een einde aan verschillende documentversies. Je kunt tegelijkertijd dezelfde documenten bewerken. Hierdoor is samenwerken op afstand veel eenvoudiger.

  4. Veilig werken in de cloud wordt een stuk makkelijker

   Cloud werkplekken worden op afstand van security-updates voorzien en deze houden je onder andere beveiligd tegen serieuze dreigingen zoals ransomware en hacks. De cloud werkplek maakt het dus een stuk eenvoudiger om werkplekken van passende security te voorzien. Doordat je bestanden in de cloud staan opgeslagen beschik je altijd over een back-up. De kans op dataverlies is al meteen kleiner.

  5. Eenvoudiger beheer van je werkplekken

   Met Microsoft 365 haal je een complete cloud werkplek in huis. Je profiteert van alle bekende Office-programma’s en andere handige samenwerkingstools. Doordat alles binnen één oplossing valt is het beheer eenvoudig. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan beheren wij je cloud werkplekken voor je via onze Remote Office-dienstverlening.

Ook eenvoudig overstappen?
Wil jij ook snel overstappen naar de cloud werkplek en profiteren van alle voordelen? Neem dan contact met ons op en onze specialisten helpen je graag bij het bekijken naar de beste mogelijkheden voor jouw bedrijf.