HomeBlog
De voordelen van Microsoft Teams
Blog
De voordelen van Microsoft Teams
Share this...

De naam zegt het eigenlijk al maar Microsoft Teams draait om het werken in teams. Deze applicatie maakt het samenwerken op afstand in teams eenvoudiger en bovendien ook leuker. Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om teams aan te maken en alle communicatie en bestanden van een team te centraliseren. Daarnaast is het ook mogelijk om apps van derde partijen zoals Trello te integreren. In de praktijk zien wij dat er vooral teams worden gecreëerd voor organisatieteams en cross- functionele projectteams. Met name bij virtuele teams of samenwerking tussen verschillende afdelingen zorgen de mogelijkheden van Teams voor een efficiëntere en fijnere samenwerking op afstand en voor een afname van intern e-mailverkeer.

Bellen met Microsoft Teams

Verder zijn er ook functionaliteiten ingebouwd in Microsoft Teams zoals een agenda, chatten en audio- en videoconferencing. Het is zelfs mogelijk om te bellen via Microsoft Teams. Wij zien echter dat bellen via Microsoft Teams momenteel minder mogelijkheden biedt dan de traditionele IP-telefonie oplossingen. We verwachten dat Microsoft steeds meer functionaliteiten toevoegt aan Teams waardoor je Teams echt als digitale hub kunt gebruiken. Er is ook een mobiele app beschikbaar van Microsoft Teams waardoor je via verschillende apparaten toegang hebt tot Microsoft Teams.

Microsoft Teams vs. Slack

Microsoft Teams heeft de afgelopen tijd een flinke opmars gemaakt en heeft inmiddels zelfs meer gebruikers dan zijn concurrent Slack. Wat Microsoft Teams onderscheidt van Slack is dat Teams onderdeel uitmaakt van Microsoft 365 en hiermee dus ook naadloos integreert. Teams zit nagenoeg bij elke zakelijke licentie van Microsoft 365 inbegrepen.

NDI helpt je bij de implementatie

Goed om te weten is dat als je als organisatie van plan bent om Microsoft Teams te gaan gebruiken de uitdaging tijdens de implementatie niet bij het technisch activeren van de applicatie ligt, maar bij het veranderen van het gedrag van de medewerkers. Werken met Teams vergt namelijk een aanpassing van de manier van werken. Dit is dan ook de grootste valkuil die er bestaat. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over governance vraagstukken of iedereen een team mag aanmaken binnen de organisatie en of Teams gebruikt kan worden voor communicatie met externe organisaties. Wij helpen je graag bij dit proces dus neem bij interesse of vragen contact met ons op.