Delftse PoortEnige tijd geleden hebben wij u al verteld dat wij vanaf dit jaar in een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te vinden zullen zijn, Delftse Poort. In april was het zover, de officiële opening van dit voor velen bekende gebouw. Delftse Poort is gevestigd in het voormalige pand van Nationale Nederlanden. Niemand minder dan de Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb heeft het gerenoveerde kantoor heropend op 21 april.


Delftse Poort is volledig gerenoveerd, verduurzaamd en opnieuw ingericht. Eigenaren CBRE Global Investors en KanAm Grund Kapitalanlagegesellschaft hebben ervoor gekozen het gebouw te ontwikkelen tot een netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers, flexwerkers en publiek. Naast ruim 65.000 m² kantoorruimte met hoogwaardige receptiediensten biedt de locatie een vergader- en trainingscentrum, ‘plug & play’-werkplekken, retail, een fitness centre en een restaurant met espresso-, wine en juice bar. Ook zal Delftse Poort zich de komende tijd ontwikkelen naar een Seats2meet-locatie.

Delftse Poort teruggeven aan de stad
Eigenaren CBRE Global Investors en KanAm Grund willen het gebouw, dat 25 jaar een gesloten bolwerk is geweest, nu ‘teruggeven’ aan de stad met openbare horeca, een voor iedereen toegankelijk vergadercentrum met gratis flexwerkplekken en WiFi voor gasten en bezoekers, een openbaar toegankelijke gym en door het programmeren van activiteiten en events in het gebouw. De verdere invulling daarvan komt tot stand in nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen in kunst-, cultuur- en architectuursector, Rotterdamse ondernemers en retailconcepten.

De ICT-infrastructuur en NDI
Dankzij onze kennis op het gebied van ICT-diensten en telefonieoplossingen in multi-tentant kantoorgebouwen, hebben wij de aanleg van de ICT-infrastructuur gerealiseerd en deze blijft ook in ons beheer. Het full-service concept van Delftse Poort vraagt om hoge beschikbaarheid,betrouwbaarheid en flexibiliteit wat ICT-diensten betreft. Zowel in als om het gebouw, in gedeelde ruimtes en bij individuele huurders.