In de media werd gewaarschuwd voor een lek in Microsoft Internet Explorer versie 6, 7, 8 en 9. Het lek wordt actief misbruikt, er is een oplossing beschikbaar.

 

Wat zijn de gevolgen?
Na misbruik kunnen kwaadwillenden dezelfde rechten verkrijgen als een gebruiker en bijvoorbeeld ongewenst informatie raadplegen of ongewenste software installeren.

 

Wat kan ik er aan doen?
Zoals gezegd is er een oplossing van Microsoft die  op de NDI Remote Office is geïnstalleerd. Computergebruikers kunnen de update downloaden via de Windows Update (via het start-menu). Wie heeft ingesteld dat updates automatisch worden overgenomen, hoeft niets te doen. Daarbij blijft gelden dat u voorzichtig moet blijven bij het bezoeken van websites. Ga alleen naar websites die u kent en vertrouwt. Zie ook onze tips op http://www.ndi.nl/virusuitbraak-overheid.

 

Ervaren gebruikers kunnen daarnaast de beveiliging van hun internet op de hoogste stand zetten. Hierdoor kunnen echter ook onschuldige websites en onderdelen geblokkeerd worden, dan moeten bepaalde sites weer als 'te vertrouwen' aangemerkt worden. Indien u hier hulp bij nodig heeft kunt u contact opnemen met onze servicedesk.

 

Vragen?

Neem contact op met onze servicedesk; servicedesk@ndi.nl of 088-0884321.