Wat een heerlijke lange zomer was dit. Bij NDI hebben we in de afgelopen maanden niet alleen genoten van het lekkere weer maar ook heel veel werk voor nieuwe en bestaande klanten verzet. Niet alleen direct voor klanten trouwens aangezien wij al enige tijd erg druk met onze ISO 27001 certificering bezig zijn. Met deze certificering kunnen wij onze klanten bewijzen dat wij het informatiebeveiligingsproces (leuk voor een potje Scrabble) onder controle hebben en dat gegevens en andere vertrouwelijke informatie goed beveiligd zijn. In het eerste kwartaal van 2017 verwachten we dit certificaat te ontvangen.

Zoals aangegeven zijn we ook voor veel nieuwe klanten in de weer geweest zoals bij MainPlus (specialist in vastgoedonderhoud en –beheer) die wij begeleid hebben om over te gaan naar Microsoft Office 365 met SharePoint. In deze newsflash leest u hier meer over.

Ook leest u over een tweetal issues dat we vaak tegenkomen bij onze bestaande klanten: cryptoware en traag internet. Oh en last but not least, de eerst NDI Sportdag heeft plaatsgevonden! Met een kleine vijftig collega’s hebben wij op het Friendship Sports Centre (voorheen Ronald Mc Donald Centre) gezwoegd, gezweet en heel veel lol gehad.

Wij zijn klaar voor nog een paar drukke en leuke maanden.

Veel leesplezier,

Chris van Hattum, chris@ndi.nl

Internet is niet stuk

Zo nu en dan worden wij gebeld door klanten met de melding dat het internet “stuk” of “traag” is. Er is dan sprake van websites die langzaam laden, een NDI Remote office sessie die kort blijft hangen of een webradio die hikt. Na de melding gaan we kijken wat er aan de hand is en we zien in veel van deze gevallen dat de internetverbinding helemaal niet stuk of traag is maar dat deze gewoon helemaal gebruikt wordt en dus “vol” zit.
Lees verder

Cryptoware, wat doe je hieraan?

De term ‘ransomware’ is de overkoepelende term voor alle vormen van virussen die je computer gijzelen. Een geavanceerde vorm van ransomware is ‘cryptoware’ waarbij bestanden op je harde schijf versleuteld worden. Er moet dan een betaling gedaan worden om de sleutel te krijgen. Er verschijnen steeds nieuwere en slimmere versies van cryptoware, het is dus noodzakelijk om je bewust te worden van deze virussen en kritisch om te gaan met bijvoorbeeld inkomende e-mails.
Lees verder

ISO Certificering

Ja ja, kleine bedrijven worden groot, zo ook NDI! Sinds begin dit jaar zijn bezig met onze eerste ISO certificering en we vertellen graag welke certificering we doen en wat daar de status van is. Met deze certificering kunnen wij onze klanten bewijzen dat wij het informatiebeveiligingsproces onder controle hebben en dat gegevens en andere vertrouwelijke informatie goed beveiligd zijn.
Lees verder

NDI Sportdag 2016

Na een aantal skitrips, zeiltrips en soortgelijke tripjes was het op 2 september tijd voor de allereerste NDI Sportdag. Maar liefst 46 NDI’ers werkten zich in het zweet tijdens deze dag georganiseerd op het Friendship Sports Centre. De zes teams probeerden elkaar af te troeven op drie verschillende onderdelen; rolstoelbasketbal, zitvolleybal en honkbal. Het ging er fanatiek aan toe, er werden supporters mee gebracht, volksliederen geoefend, maar uiteindelijk ging het groene team er vandoor met de winst.
Lees verder

Referentie oplevering MainPlus

MainPlus richt zich sinds de oprichting in 2011 op het bieden van maatwerkoplossingen op het vakgebied van vastgoedonderhoud en –beheer. Tientallen vastgoedeigenaren en –beheerders, woningcorporaties, VVE’s en schadeverzekeraars in Nederland worden door MainPlus ondersteund in de aansturing en uitvoering van het onderhoud, waardoor zij hun klanten een betere prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden en een hogere bewonerstevredenheid realiseren. Met een passie voor het optimaliseren van onderhoudsprocessen, de menselijke kant van organisaties en het bereiken van klinkende resultaten samen met haar klanten, is MainPlus ook actief in Engeland, Duitsland en Maleisië.
Lees verder