Zo, wij zijn er klaar voor om lekker en veilig de zomer in te gaan. Nee, dit jaar geen NDI-zonnebrand maar een ISO 27001 certificering! Het afgelopen jaar zijn wij druk bezig geweest om onze processen en procedures met betrekking tot informatiebeveiliging nog verder uit te schrijven, te optimaliseren en te laten toetsen. Dit alles met als resultaat dat wij in juni “het stempel” hebben ontvangen dat wij voldoen aan alle eisen die hieraan zijn gesteld. Dit is een bevestiging van het feit dat uw data bij NDI veilig is. Toch een fijne gedachte om mee op vakantie te gaan!

Daarnaast zijn het roerige tijden met alle (ransomware) virussen die u om de oren vliegen. Wij hebben de afgelopen maanden gezien dat door ons proactieve werkplek- en serverbeheer onze klanten hier geen hinder van hebben ondervonden. In deze newsflash meer over de mogelijkheden om een van de belangrijkste apparaten om op te werken, de smartphone, te beveiligen.

NDI heeft een zeer divers pallet aan klanten en in deze newsflash belichten we deze ook graag, dit keer Makelaarskantoor Draijer die naar ons toekwam met een “simpele” verhuisvraag.

Heel veel plezier deze zomer en geen zorgen om uw data, daar let NDI wel op!

Chris van Hattum, chris@ndi.nl

Ps. met plaatjes onze certificering beter begrijpen? Klik dan hier voor de animatie.

NDI haalt ISO 27001 certificaat

Automatisering kent, zeker momenteel, veel risico’s op het gebied van informatie­beveiliging. Verlies van data door storingen of inbraakpogingen kan leiden tot grote schade of verlies van klanten. Iedereen heeft het vertrouwen dat zijn IT-partij goede maatregelen neemt om deze risico’s af te dekken. Om het zeker te weten moet u bijna zelf een IT-er zijn, het is allemaal erg ingewikkeld en voor de meeste mensen is het ‘black-box’. U moet dus haast blind vertrouwen op de IT-partner.
Lees verder

Het gevaar van data op een smartphone

Iedereen kan zich voorstellen hoe vervelend het is om een mobiele telefoon te verliezen, of erger dat deze gestolen wordt. Om te voorkomen dat de gegevens in verkeerde handen komen vallen is het noodzakelijk alle data te beveiligen. Maar hoe doet u dit? Hiervoor zijn verschillende manieren, bijvoorbeeld door mobile device management.
Lees verder

Steeds meer problemen met mobiel bereik

Vandaag de dag zijn er steeds meer problemen met het mobiele bereik in woningen en kantoren. Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig zó goed geïsoleerd, dat het telefoonsignaal niet of nauwelijks door de muren komt. Naast isolatie zorgen onder andere gewapend beton en metaal voor verstoringen op het mobiele netwerk. Gevolg is dat de kwaliteit van de verbinding binnen slecht wordt, soms zo slecht dat u de mobiele telefoon helemaal niet meer kunt gebruiken. Deze problematiek speelt al jaren binnen zowel bestaande als nieuwe kantoorgebouwen waarbij NDI door de gebouweigenaren wordt gevraagd om over deze problematiek na te denken.
Lees verder

Opnieuw wereldwijde cyberaanval

Wereldwijd zijn er vorige week opnieuw veel bedrijven getroffen door een cyberaanval. Het ransomwarevirus maakt gebruik van hetzelfde lek als WannaCry maar heeft in Nederland al meer bedrijven gedupeerd dan de vorige aanval heeft gedaan. De gevolgen van een besmetting met dit nieuwe virus zijn ingrijpender dan bij WannaCry. Getroffen bedrijven moeten hun systemen helemaal opnieuw installeren waardoor de hersteltijd aanzienlijk langer is dan bij de vorige aanvallen.
Lees verder

Referentie Draijer Makelaardij

Draijer Makelaardij & Vastgoedbeheer bestaat al ruim 120 jaar en is een bekende naam in Amsterdam en omstreken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bemiddelen bij aan- en verkoop van onroerend goed en het uitvoeren van taxaties. Naast aan- en verkoop voeren zij ook het beheer voor meer dan honderd opdrachtgevers uit. Tijdens de aanvraag voor de verhuizing van een ISDN-lijn kwam naar voren dat de telefooncentrale en de server gedateerd waren. Het was noodzakelijk dat beide vernieuwd werden om problemen in de toekomst te voorkomen.
Lees verder