De grote vakantie is al weer bijna voor iedereen voorbij. De tijd waarin op kantoor regelmatig een (water)kanon afgeschoten kon worden, zonder iemand te raken. Voor ons de ideale tijd om die migratie uit te voeren, die anders te veel impact zou hebben, of dat project waarbij de hele opstelling op kantoor omgegooid moet worden. Nee, wij hebben ook deze zomer weer niet stilgezeten of kanonnen afgeschoten.

Maar ook voor de vakantieperiode zaten wij niet stil. In deze newsflash vertellen we daar graag wat over. Zoals over het onderzoek dat Telecompaper voor ons heeft uitgevoerd naar de zakelijke mobiele telefoniemarkt. Veel interessante conclusies maar het feit dat zakelijk Nederland tientallen miljoenen kan besparen, door het beter regelen van hun mobiele telefonie sprong er echt uit!

De afgelopen maanden zijn er ook weer veel leuke en interessante projecten geweest, zoals de officiële opening van de Delftse Poort in Rotterdam en onze klant Sportmedisch Centrum Fysiomed die naar de Zuidas verhuisd is.

Zo net na de vakantie geven we ook nog wat tips over hoe SPAM en ransomware nou werkt en te bestrijden is, maar ook over hoe KPN-gebruikers makkelijk in binnen- en buitenland gebruik kunnen maken van hotspots.

Veel leesplezier!

Chris van Hattum, chris@ndi.nl

Zakelijk Nederland kan minimaal 65 miljoen besparen door optimalisatie mobiele telefonie

In mei heeft Telecompaper in opdracht van Partners in Telecom een onderzoek naar de zakelijke mobiele telefoniemarkt gedaan. De conclusie uit dit onderzoek is dat bedrijven in Nederland jaarlijks tientallen miljoenen euro’s verspillen door het niet goed regelen of geregeld hebben van hun mobiele telefonie. Enkel door het maken van een goede prijsvergelijking of het regelmatig uitvoeren van een factuuranalyse kan zakelijk Nederland aanzienlijke besparingen realiseren.
Lees verder

SMC Fysiomed

Sportmedisch centrum (SMC) Fysiomed staat voor ‘Body, Mind & Energy’. Goed presteren lukt alleen als lichaam, geest en energie met elkaar in balans zijn en elkaar versterken. Om dat mogelijk te maken werkt een team van fysiotherapeuten, trainers en specialisten samen met als doel cliënten te laten revalideren of simpelweg fit te houden. Naast zweet, inspanning en goede begeleiding is ook de ICT-omgeving van groot belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering van SMC Fysiomed. Daar komt NDI om de hoek kijken, sinds 2009 werkt SMC Fysiomed samen met NDI voor het beheer van de IT-omgeving en sinds kort ook vaste telefonie.
Lees verder

Opening Delftse Poort

Enige tijd geleden hebben wij u al verteld dat wij vanaf dit jaar in een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te vinden zullen zijn, Delftse Poort. In april was het zover, de officiële opening van dit voor velen bekende gebouw. Delftse Poort is gevestigd in het voormalige pand van Nationale Nederlanden. Niemand minder dan de Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb heeft het gerenoveerde kantoor heropend op 21 april.
Lees verder

WiFi in binnen- en buitenland voor KPN-gebruikers

Buiten op straat, op vakantie, waar u ook bent, als KPN-klant kunt u nu overal gebruikmaken van WiFi. Iedere KPN ÉÉN, Mobiel Onbeperkt, Zakelijk Mobiel of Data-Only gebruiker kan nu gratis een KPN WiFi account aanmaken via de website van KPN of door een SMS te versturen. Nadat u een account hebt aangemaakt, krijgt u toegang tot 600.000 Fon HotSpots in Nederland en meer dan veertien miljoen wereldwijd.
Lees verder

Pas op voor ransomware in uw mailbox!

Helaas worden we de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met klanten die last hebben van “ransomware”, vorige week zelfs twee klanten op één dag. Ransomware is schadelijke software die in een bijlage van een e-mail wordt gevoegd of die je op een website kunt downloaden. Alle bestanden waar deze persoon rechten op heeft, worden versleuteld.
Lees verder

Waarom een spamfilter?

Veel mensen worden bestookt met e-mail waar zij niet om vragen. Dit kan reclame zijn, e-mails waarin gevraagd wordt om persoonlijke gegevens of zelfs e-mails die schadelijke software bevatten. Zo is recent een aantal klanten het slachtoffer geworden van zogenaamde “ransomware”: door middel van een schadelijke bijlage van mail worden de bestanden van de gebruiker (en alle bestanden op het netwerk) versleuteld.
Lees verder