Soms lopen de zaken anders en beter dan je had kunnen verwachten. Toen in oktober onze eigen Pavel Jansen op de Haar afscheid nam van NDI om zijn hart te volgen naar een vrijwilligersproject in Kenia, wisten we niet dat we hem al heel snel weer zouden tegenkomen. Zoals u weet is het bij NDI al jaren de traditie om een goed doel te steunen met 5.000 euro in plaats van kerstgeschenken aan klanten te geven. Op zoek naar een goed doel voor onze jaarlijkse donatie kwamen wij weer in contact met ... Pav.

Het goede doel waarvoor hij zich inzet is een prachtige combinatie van duurzaamheid en ontwikkeling. Het ‘Forest Again Project’ zorgt voor werk en inkomen voor arme gezinnen in Kenia door hun een salaris te betalen voor aanplant en onderhoud van bossen. Dit terwijl in het verleden de lokale bevolking de bossen juist kapte om in haar levensonderhoud te voorzien, zodat er nu alleen nog maar struikjes staan. Op deze manier worden mensen op een positieve manier gestimuleerd om rekening te houden met het milieu. Immers, it is difficult to conserve our environment on an empty stomach.

Fotos Forest Again Kenya

Vrijwilligers als Pav helpen bij de controle van de plots en de organisatie van zaken zoals de uitbetaling van vergoedingen. NDI draagt hieraan bij met een aantal laptops en door beplanting en adoptie van drie nieuwe plots met in totaal 1.500 bomen. Voorts betaalt NDI drie gezinnen de komende drie jaar een basisinkomen voor het onderhoud van de plots. Pav houdt ons (en dus ook u) de komende tijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze plots. Wie weet staat hier over een paar jaar weer een weelderig bos.

Wilt u meer lezen over dit unieke project of misschien ook een bijdrage doen, kijk dan op http://eco2librium.net/forestagain.html.

Namens alle NDI'ers wens ik u heel fijne en gezellige feestdagen en bovenal een gezond 2014.

Chris van Hattum, chris@ndi.nl