Het is bij NDI een traditie geworden om ieder jaar de kerstwens, die wij u als relatie willen geven, om te zetten in een mooie gift voor een goed doel. Eén van de goede doelen die wij steunen is het Prinses Máxima Centrum, op dinsdag 19 december heb ik aan Prof. Dr. Rob Pieters onze gift overhandigd. 

 

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Zij doen er alles aan om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen.

 

Kinderen met kanker en hun ouders kunnen bij dit centrum vertrouwen op de beste mensen, zorg, kennis en onderzoek. In het centrum stellen de beste experts het kind, zijn ontwikkeling en gezin centraal. Elke dag werken de slimste researchers aan de verbetering van zorg en behandeling. Alleen zó kunnen zij ervoor zorgen dat in de toekomst ieder kind met kanker kan genezen, met optimale kwaliteit van leven. In het voorjaar van 2018 betrekken zij een volledig nieuw gebouw naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis; vanaf dan wordt elk kind met kanker in het Máxima behandeld en zijn alle kinderoncologen hier werkzaam. Zij bieden gecentraliseerde topklinische zorg, gebaseerd op basaal, translationeel en klinisch-wetenschappelijk toponderzoek, gecombineerd met goede shared care centra in de regio. 

 

Voor meer informatie, maar natuurlijk ook voor een extra donatie, kunt u terecht op https://www.prinsesmaximacentrum.nl/