iso 27001 certificatieAutomatisering kent, zeker momenteel, veel risico’s op het gebied

van informatiebeveiliging. Verlies van data door storingen

of inbraakpogingen kan leiden tot grote schade of verlies van

klanten. 


Iedereen heeft het vertrouwen dat zijn IT-partij goede maatregelen neemt om deze risico’s af te dekken. Om het zeker te weten moet u bijna zelf een IT-er zijn, het is allemaal erg ingewikkeld en voor de meeste mensen is het ‘black-box’. U moet dus haast blind vertrouwen op de IT-partner.


Een betere aanpak is om uw IT-beheerder te laten beoordelen door een onafhankelijke derde partij. NDI heeft zich laten beoordelen volgens de internationale standaard: ISO 27001. Het implementeren van de 114 ‘controls’ die ISO voorschrijft, betekent dat processen die inhoudelijk al goed waren nu ook meetbaar en controleerbaar zijn gemaakt. Zoals de meeste organisaties die ISO implementeren zijn we bijna een jaar hard aan het werk geweest voor we ‘examen’ mochten doen.

Uiteindelijk heeft een externe auditor onze techniek, processen en organisatie beoordeeld en ons het ISO 27001 certificaat verstrekt. Dat betekent dat wij onze zaakjes goed op orde hebben en aantoonbaar continu streven naar het verbeteren van onze informatiebeveiliging. Omdat we beseffen hoe belangrijk de data van onze klanten is!