De iPhone Xs en iPhone Xr zijn de eerste Apple-smartphones met ruimte voor twee simkaarten. Niet fysiek, maar wel virtueel. Apple heeft naast een gewone nano-sim namelijk ook een eSIM geïntegreerd. Daarmee kun je een virtuele simkaart als tweede simkaart nemen. Je bent op alle twee de nummers bereikbaar, maar Nederlandse providers zijn niet happig op deze ontwikkeling.

 

Wij hebben de drie grootse Nederlandse providers naar hun plannen gevraagd en kregen vaak een ontwijkend antwoord. KPN, Vodafone en T-Mobile lijken nog totaal niet bezig met de implementatie van eSIM voor iPhone Xs en iPhone Xr.

 

eSIM bij KPN en Vodafone niet op de radar
Een woordvoerder van KPN laat weten “Zodra er meer bekend is over de eSIM ondersteuning zullen we dat aan onze klanten laten weten” en Vodafone komt met een vergelijkbaar antwoord. “We volgen de ontwikkeling met interesse. Over toekomstige plannen, die door ons nog niet officieel zijn gecommuniceerd, kan ik helaas niets kwijt”.

 

T-Mobile werkt aan ondersteuning eSIM
Het enige concrete antwoord kwam van T-Mobile. De provider zegt: “Momenteel wordt er gewerkt aan de ondersteuning van eSIM. Helaas kunnen we nog niet zeggen wanneer klanten er gebruik van kunnen maken. Onze fysieke simkaart biedt nu de beste kwaliteit en service.”

 

Opvallend is dat Vodafone en T-Mobile in Duitsland wel ondersteuning voor de virtuele simkaart hebben. Zowel in de Apple Watch als iPhone. Ook in Spanje, Oostenrijk en Tsjechië hebben T-Mobile en Vodafone reeds ondersteuning voor de virtuele simkaart. Voor Nederlanders blijft het helaas afwachten.