Zoals je waarschijnlijk al via de media hebt meegekregen is er een lek in de wifi beveiliging ontdekt (de zgn. KRACK attacks) waardoor al het onversleutelde netwerkverkeer via wifi onderschept kan worden.

 

Als je een wifi verbinding gebruikt dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze versleuteld en beveiligd is om te voorkomen dat er misbruik gemaakt word.

 

Het goede nieuws is, dat het probleem ook op te lossen is. Inmiddels werken veel fabrikanten dan ook aan updates waarmee de aanval kan worden afgeslagen. Zo is er al een update voor Windows 10 beschikbaar.

Wij zijn in overleg met de leveranciers van door ons geleverde wifi apparatuur voor de updates, en zullen die op de door NDI beheerde apparatuur installeren zodra ze beschikbaar zijn.

 

Wat kun je zelf doen? Zorg er zelf voor dat je apparaten met wifi toegang, zoals bijvoorbeeld je mobiele telefoon of je tablet, voorzien zijn van de meest recente updates. Voor meer informatie over updates of ontwikkelingen raden wij de site van het Nationaal Cyber Security Centrum aan: https://www.ncsc.nl/actueel/nieuwsberichten/krack-aanvalstechniek-kwetsbaarheid-in-wifi-netwerken.html

 

Daarnaast ben je (relatief) veilig op sites die HTTPS gebruiken, in je browser herkenbaar aan het hangslotje in de balk. Zorg er in ieder geval voor dat sites waar je je wachtwoord moet opgeven, of waarop je andere belangrijke gegevens invult, gebruik maken van HTTPS. Ook als je gebruik maakt van andere versleutelde verbindingen zoals Remote Office en VPN is het risico beperkt.

 

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.