Forest AgainZoals u bekend is hebben wij afgelopen december onze kerstwens gedoneerd aan het project ‘Forest Again’ in Kenia. Forest Again realiseert de heropbouw van het regenwoud in het Kakamega Forest Reserve in West-Kenia, dit is het enige regenwoud in heel Kenia. Vanwege tekort aan inkomstenbronnen heeft de lokale bevolking in het verleden de bomen in deze streek gekapt en verkocht. Dankzij het model dat Forest Again heeft ontwikkeld, worden er inkomsten voor de lokale gemeenschappen gerealiseerd en het regenwoud Kakamega weer herstelt.

 

Forest Again is in 2010 gestart met het aanplanten van meer dan 120.000 regenwoudbomen, sindsdien zijn er alleen maar meer bomen geplant. In 2012 zijn er 24 gezinnen geselecteerd, deze families hebben een opleiding gekregen waarbij zij hebben geleerd om de bomen te planten en de percelen te onderhouden. Met het onderhouden van de percelen verdienen de families een vast maandinkomen en hebben ze zekerheid voor hun levensonderhoud.

In 2014 wordt het verdienmodel verder uitgebreid, het nieuwe model zal de gemeenschap verder in het project betrekken door middel van een community. Deze community zal bestaan uit alle families en dorpen die tot nu toe hebben bijgedragen aan Forest Again. Het doel van deze aanpak is om duurzaamheid en onafhankelijkheid op te bouwen in de gemeenschap. De community moet er voor zorgen dat de families en dorpen zich betrokken voelen bij het project en deze uiteindelijk op zichzelf kan staan.

De donatie die wij aan deze organisatie hebben gedaan wordt ingezet om het vernieuwde model te ondersteunen en voor de ontwikkeling van een nieuwe boomkwekerij. Deze verbeterde boomkwekerij zorgt voor verhoging van het aantal zaaiingen dat gedaan kan worden. Naast deze investering is er ook diverse hardware aan Forest Again geschonken. Deze ICT-apparatuur wordt gebruikt om het datamanagement systeem van de organisatie te verbeteren.

Anton Espira (oprichter van Forest Again): “Wij waarderen enorm jullie gulle donatie en willen NDI bedanken en welkom heten in de community van Kakamega Forest. Jullie zijn een deel van ons team geworden en wij zullen jullie met regelmaat updaten over de voortgang van het project. Dank jullie wel!”

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit project? Houd dan onze website in de gate waar wij de updates zullen plaatsen. Klik hier om de gehele brief van Antan Espira te lezen waarin hij over het werk van Forest Again vertelt.