Forest AgainAfgelopen december hebben wij besloten om dit jaar ‘Forest Again’ onder de aandacht te brengen met de NDI-kerstwens. Nu een half jaar later is het tijd voor een update, hoe zijn de afgelopen maanden verlopen en wat is er verbeterd. Forest Again realiseert de heropbouw van het regenwoud in het Kakamega Forest Reserve in West-Kenia, dit is het enige regenwoud in heel Kenia.

Vanwege een tekort aan inkomstenbronnen heeft de lokale bevolking in het verleden de bomen in deze streek gekapt en verkocht. Dankzij het model dat Forest Again heeft ontwikkeld, worden er inkomsten voor de lokale gemeenschappen gerealiseerd en het regenwoud Kakamega weer hersteld.

De kerstwens van 2013 bestond uit een donatie van een geldbedrag en twee laptops. Met de donatie heeft Project Forest Again meer dan 12.000 bomen geplant, verspreid over twintig hectare beschadigd bosgebied, en met de twee laptops houden de vrijwilligers de administratie en algehele projectdocumentatie op orde.

Door het planten van de 12.000 bomen zijn er ook meer dan 100 nieuwe banen gecreëerd voor de lokale bevolking is de totale oppervlakte van de herbebossing nu gerealiseerd tot 182 hectare. Het doel van Forest Again is om in totaal 490 hectare te herbebossen. Het gedeelte dat nog over is van de donatie zal worden besteed aan onderhoud en verzorging van de bomen, waardoor de bevolking voor de komende jaren van werk en inkomen is voorzien.

Lees hier het hele rapport van Forest Again over de voortgang van dit project.