HomeDienstenModern Workplace
Multi Factor Authenticatie

Wat is multi factor authenticatie?

Multi-factor authenticatie (MFA) is een methode waarbij je meer dan twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Het verschil tussen authenticatie met meerdere factoren en authenticatie met twee factoren is dat 2FA slechts twee van de beschikbare aanvullende controles gebruikt om de identiteit van de gebruiker te verifiëren, terwijl MFA dus drie of meer controles kan gebruiken

Hoe veilig is Multi Factor Authenticatie?

De beveiliging van je MFA-oplossing hangt af van diverse factoren. Een belangrijke factor is ervoor te zorgen dat tijdens MFA-installatie een aantal basisbeveiligingsstappen worden gevolgd:

  • Zorg ervoor dat nieuwe gebruikers geen MFA kunnen instellen wanneer ze zich voor de eerste keer aanmelden. Een aanvaller met een geldig wachtwoord kan het account stelen en zelf een eigen MFA instellen.
  • Zorg ervoor dat geautomatiseerde telefoongesprekken duidelijke berichten gebruiken waarmee de gebruiker weet dat iemand probeert in te loggen.
  • Gebruikers informeren over hun gekozen MFA-methoden; zorg ervoor dat ze weten wat ze moeten doen en met wie ze contact moeten opnemen als er een probleem is.
  • Zorg ervoor dat je meervoudige verificatie gebruikt in plaats van dubbele verificatie. 2FA met sms en gebruikersnaam / wachtwoord wordt steeds kwetsbaarder voor sim-swapping.

Ondanks dat geen enkel systeem 100% waterdicht is raden wij het toch aan om MFA te gebruiken. Het beschermt jouw organisatie tegen alle invloeden van buitenaf en is vele malen veiliger dan alleen het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord. .

De voordelen van MFA

De voordelen van multi-factor authenticatie maken deel uit van een gebruikerservaring die moderne gebruikers gewend zijn van elke goed beheerde organisatie. NDI is overtuigd van het belang van MFA en levert dan ook bepaalde diensten alléén in combinatie met extra versleuteling.
Dit is wat MFA o.a. jouw bedrijf en je gebruikers biedt:

  • Betere beveiliging voor gebruikers en medewerkers
  • Verbeterde gebruikersvertrouwen dankzij extra veiligheidscontroles
  • Lagere bedrijfskosten van datalekken tot servicekosten

Hoe werkt MFA bij NDI

De toegang tot jouw ‘omgeving’ is standaard goed beveiligd met een wachtwoord en kan worden uitgebreid met multi-factor authenticatie door middel van een app. Er wordt een applicatie geïnstalleerd bij al jouw medewerkers die een melding geeft zodra er ingelogd wordt op de omgeving. Via de telefoon kan de melding gevalideerd worden en wordt de toegang verleend. Bij vragen, onduidelijkheden, verlies of diefstal kan de gebruiker contact opnemen met de servicedesk.

NDI configureert jouw multi-factor authenticatie toepassingen en neemt hiervoor de gegevens van de gebruikers op in een portal. In deze portal is naast het telefoonnummer ook inzichtelijk welk type telefoon en welke software wordt gebruikt. Om misbruik van smartphones te ondervangen wordt er ook gekeken naar de beveiliging van de telefoons die worden gebruikt, het is hierbij noodzakelijk dat er gebruikt wordt gemaakt van vergrendelde toestellen. Aan de hand van deze informatie is het ook mogelijk om jouw security nog verder te verhogen.

Wil je meer weten wat wij voor je kunnen betekenen of wil je contact zoeken met één van onze security consultants. Bel ons op 088-0884310 of vul het formulier hieronder in: