TelefoonHet kan je niet ontgaan zijn, sommige ISDNvarianten stoppen in september van dit jaar (2019). Dit komt door het toenemende gebruik van internet. Internet wordt tegenwoordig voor alles gebruikt, van internetbankieren tot pinnen, van het beheren van alarmsystemen tot bellen. De opheffing van ISDN (1 en 2 en in 2021 ook 20 en 30) heeft dan ook directe gevolgen voor de telefoniecentrale in de meterkast. In het kort houdt dit in dat als er voor deze datum geen toekomstbestendige oplossing is geïmplementeerd je niet meer kunt bellen.


Er zijn meerdere oplossingen afhankelijk van wat er op kantoor staat aan infrastructuur. In sommige gevallen kan de infrastructuur zodanig aangepast worden dat deze ook na 1 september 2019 nog voldoet en in andere gevallen zal een nieuwe oplossing in de vorm van hosted telefonie/bellen over internet noodzakelijk zijn.

Uiteraard helpen wij graag bij het inventariseren van de mogelijkheden. Meer informatie vind je op https://areyouprepared.eu of lees je in dit artikel.