KPN logoBinnenkort worden de KPN zakelijke Mobiel Data Only-aansluitingen omgenummerd van een 06-nummer naar een 097-nummer. Dit is onderdeel van een grote operatie om alle aansluitingen voor de zakelijke markt om te nummeren. 

06-nummers mogen op grond van het nummerplan alleen worden gebruikt voor mobiele telefonie. Telecomaanbieders zijn daarom verplicht een 12-cijferig nummer uit te geven voor overige aansluitingen. Deze nummers beginnen met 097 in plaats van 06. De 097-nummerreeks is ingevoerd om in de toekomst ook nog genoeg 06-nummers te houden voor alle mobiele spraakaansluitingen. Ook de reeds uitgegeven aansluitingen vallen onder deze verplichting en zullen daarom een 097-nummer moeten krijgen. Voor mobiele telefonieaansluitingen blijven we gewoon het 06-nummer gebruiken.

In verschillende 'omnummerbatches' worden alle Mobiel Data Only-aansluitingen voorzien van een 097-nummer. Op deze dagen wordt tussen 08:00 en 20:00 uur de omnummering uitgevoerd. De verbinding blijft tijdens de omnummering in stand.